تغییر عجیب ثبت سفارش های زیر 300 دلار به گوشی های بالای 600 دلار!
در ماه های اخیر برخی از واردکنندگان با انجام کاری غیر قانونی و غیر مجاز، ثبت سفارش کالاهای زیر 300 دلار مثل A12,A13,… ، لوازم جانبی، تبلت و… که کالای معمول مورد نیاز اکثریت افراد جامعه است. را به گوشیهای بالای 600 دلار تغییر داده و اقدام به واردات گوشیهای گرانقیمت که فقط اقلیت جامعه امکان خرید آن را دارند نمودهاند.
در تاریخ 1400/9/14 لیستی از سوی انجمن واردکنندگان تلفن همراه منتشر شده که در آن میزان واردات شرکت های واردکننده تلفن همراه در سال های 99،98 و 1400 اعلام شده است. لیستی پر از ابهام که متاسفانه به نظر می رسد از دید نهادهای نظارتی به دور بوده.
شرکت اول لیست، بیشترین میزان ارز اختصاصیافته به موبایل کشور را دارد و بیشاز 30 درصد بازار 4 میلیارد دلاری کشور را از راه های مختلف در اختیار دارد. و نزدیک به یک میلیارد دلار به تنهایی واردات انحصاری داشته است. انحصاری که پیامدهای مانند ورشکستگی شرکت های جوان و نوپا، بیکاری و کاهش اشتغال را به همراه داشته است.
دومین شرکت لیست واردکنندگان، شرکتی که در سال 1400 به واسطه اتفاقی عجیب که در اداره صنعت و معدن شهرستان کرمانشاه صورت گرفت میزان واردات خود را افزایش داد. و در آخرین اتفاق امسال علیرغم نیاز مردم به گوشی های اقتصادی از ارز نیمایی جهت واردات این کالاهای گران استفاده کرده. و بهجای کالاهای مورد نیاز طبقه ی متوسط مردم با ویرایشهای غیرقانونی اقدام به واردات آیفون نموده. و ارز نیمایی تخصیصیافته جهت کالاهای مورد نیاز دانشآموزان و عامه مردم را صرف سود خود کرد.
در لیست مذکور نام شرکت هایی هم به چشم می خورد که در ماجراهای ارز 4200 تومانی سال 97 هم حضور داشته که متاسفانه با برخی اقدمات از اجرای قانون گریختند. عدهای در شرایط مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم و وضعیت بازار، با استفاده نابجا از شرایط به دنبال منافع خود هستند. از این رو مردم انتظار دارند دستگاههای مسئول با این تخلفات برخورد جدی داشته باشند.
سایر شرکت ها
نزدیک به پنجاه شرکت که بیشاز 80 درصد سهم واردات را با استفاده از قانون سابقه در انحصار خود دارند. امروز پرونده تخلفات متفاوت و متعددی در واردات کالای بالای 600 دلار درحال بررسی دارند و به همین دلیل فعلا امکان واردات ندارند. حالآنکه بیشاز 400 شرکت مجوز واردات موبایل دارند که از این میزان حداقل 100 شرکت زیرساخت مناسبی جهت واردات و ارائه خدمات پساز فروش مناسب به مصرفکننده را دارد. اما به دلیل رانتی که 15 شرکت واردکننده اول لیست واردکنندگان تلفن همراه به وسیله قانون اعمال سابقه دارند عملاً امکان فعالیت و رشد ندارند ودر آخر ورشکستگی و خروج از بازار شامل حال آنهاست.
نکته جالبتوجه دیگر در این بین حضور نام مسئولان انجمن واردکنندگان تلفن همراه در پرونده های مختلف است. رییس انجمن واردکنندگان که مدیرعامل یکی از شرکتهای برتر در مورد واردات گوشی های آیفون است. و همینطور دبیر انجمن واردکنندگان، که قائممقام مدیرعامل شرکت آرکا تجارت بیستون می باشد از واردکنندگان آیفون و همچنین با افزایش سابقه واردات میباشد که سعی در درست جلوه دادن ماجرا دارند.
در پایان طبق بررسی انجام شده در حوزه تلفن همراه، حدود 400 شرکت امکان واردات دارند که متاسفانه به دلیل انحصارطلبی 15 شرکت اول لیست واردکنندگان امکان واردات ندارند.
همچنین در این زمینه شرکتهایی که زیرساخت خدمات پس از فروش و توان مالی امکان تامین کالاهای مورد نیاز مصرفکنندگان را دارند بسیارند.
امیدواریم با مبارزه جدی با فساد اقتصادی، حذف انحصار و شفافیت شاهد گشایش بستر فعالیت سایر فعالین این حوزه باشیم. که افزایش کیفیت خدمات، و دسترسی اکثریت جامعه به کالای با کیفیت، قیمت رقابتی و جلوگیری از هدر رفت منابع را در پی خواهد داشت.
منبع : eghtesadonline
برای مطالب بیشتر کلیک کنید